Bayram Mesajı

Değerli meslektaşlarım,

Sizin ve sevdiklerinizin Ramazan bayramını kutlar, birlikte nice mutlu ve sağlıklı bayramlar dileriz.

Sizlerin de bildiği gibi, ülkemizde siz değerli meslektaşlarımızın emeğiyle yılda 1.4 milyon doğum olmaktadır. Ne yazık ki bu doğumlar bir çok  meslek grubunun,bir takım aracı kurumların ve hatta kimler tarafından kurulduğu belli olmayan bazı derneklerin bizler üzerinden kazanç ve itibar sağlamaya çalıştığı kaynaklar haline gelmiştir.

Bu üzücü durum karşısında, hem her karşılaştığımız olguya birebir dava açmaktayız hem de bakanlık seviyesinde sesimizi duyurmak ve doktorluk mesleğinin getirdiği riskleri göz önünde bulunduran ve doktorluk mesleğini koruyan yasaların çıkması için mücadele vermekteyiz.

Sizlerin sesi olarak Meclis’imize vermek istediğimiz tek bir mesaj var: “Vaginal doğumda oluşan öngörülemeyen veya önlenemeyen komplikasyonlar için hekim hastasının başında ise doğum hekimi suçlanamaz, dava açılamaz”

Bu veya benzer amaca hizmet edecek kanun çıkarılmasını Meclis’imizden en son Mart 2019 olmak üzere 3 yıldır sürdürdüğümüz görüşmeler boyunca istemekteyiz.

2019 yılını TJOD dayanışma ve yardımlaşma yılı olarak ilan ettik. Bu konuda sizlerin aktif yardımlarınıza ihtiyacımız var.

Her meslektaşımızdan #korkularlahekimlikolmaz hashtagi ile sosyal medyada meclise vermek istediğimiz mesajı paylaşmanızı ve milletvekillerimize ulaşma şansı olan tüm hekimlerimizin bu yasa hakkında lobicilik faaliyetlerinde bulunmasını acilen istemekteyiz.

Unutmayalım ki, birlikte tek ses olduğumuz sürece üstünden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur.

Bizden bu konularda yardım isteyen, mesajımızı kendi illerinde yaymak için desteğe ihtiyacı olan meslektaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bir telefon kadar yakınınızda olduğumuzu ve yardım için elimizden geleni yapacağımızı unutmayın.

Bu yıl dayanışmanın ve yardımlaşmanın güzel örneklerini birlikte vereceğimize hiç şüphemiz yok.

Ramazan bayramınızı tekrar tebrik ederiz, sevgi ve saygılarımızı sunarız

Saygılarımızla,
Yönetim kurulu adına

Dr Ateş Karateke
TJOD Genel Başkanı